Het e-learning platform: kennismaken met online leren

e-learning platform                     
E-learning zit in de lift. Zowel wereldwijd als in Nederland groeit de e-learning markt en maken steeds meer organisaties gebruik van deze manier van opleiden. Gezien de vele voordelen die een e-learning platform organisaties te bieden heeft, is deze groei niet gek. Over deze voordelen van een e-learning platform later in deze blog meer. Allereerst gaan we even terug naar de basis, want wat is een e-learning platform eigenlijk precies?

          
        
E-learning staat voor electronic learning. Het is een online leeromgeving dat (vaak) in de “cloud” wordt gehost. De gebruikers kunnen inloggen vanachter hun computer of laptop, maar bijvoorbeeld ook via een tablet/smartphone. Op een e-learning platform kunnen zij niet alleen leren en testen maken op de ouderwetse manier, maar bijvoorbeeld ook aan de hand van interactieve video’s, geluidsfragmenten en icoontjes en afbeeldingen.

Het enige dat de gebruikers nodig hebben is internet en een webbrowser. Met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord kunnen ze vervolgens inloggen op hun eigen overzichtspagina. Hier kunnen ze zien welke cursussen ze bijvoorbeeld nog moeten volgen, of welke ze al gehaald hebben. De werkgever heeft het complete overzicht en kan van elke werknemer precies zien wat de stand van zaken is.

Wat biedt het e-learning platform ProCademy?

Procademy is een online platform waarmee organisaties en opleiders e-learning gebruiksvriendelijk kunnen aanbieden aan hun medewerkers. Als je als organisatie werkt met procademy kan je de e-learning modules zelf ontwikkelen. Hierbij kan je gebruik maken van maar liefst dertig interactieve leer/game elementen. Hierdoor kan je de opleiding precies naar eigen wens inrichten, maar deze ook leuk en afwisselend houden voor je werknemers.

Zoals gezegd kan iedere werknemers simpel inloggen op het e-learning platform, gewoon wanneer hij dat zelf wil. Werknemers krijgen met met procademy dus veel vrijheid; zij kunnen zelf bepalen wanneer zij leren. In hun eigen tempo kunnen zij het gehele leerproces doorlopen. Werknemers kunnen via procademy ook herinnerd worden met automatische e-mails en SMS-berichten.

Niet alleen voor de werknemers is procademy een fijne leeromgeving. Ook voor jou als werkgever werkt het e-learning platform prettig. Via heldere dashboards en rapportages heb je bijvoorbeeld altijd inzicht in de vooruitgang die werknemers boeken. Zo kan je altijd een vinger aan de pols houden en bijsturen waar nodig. Alle data is veilig ondergebracht bij een ISO 27001 gecertificeerde hostingpartij. En werk je met de organisatie internationaal? Geen probleem, alle talen binnen de EU worden door procademy ondersteund!

Daarnaast staat een e-learning platform als procademy garant voor een uniforme kennisoverdracht. Dit betekent dat elke werknemer op exacte dezelfde manier wordt getoetst. Ook kan de organisatie dankzij deze gestructureerde werkwijze aantonen dat de medewerkers geschoold zijn. In sommige branches in dit een wettelijke verplichting.

Een ander – niet onbelangrijk – voordeel voor organisaties zijn de kosten. Voor het gebruik van procademy betaal je een vaste prijs per cursist voor onbeperkt gebruik. Alles zit hierin verwerkt, de ISO 27001 hosting, het onderhoud en onbeperkte support. Voor bedrijven bedragen de kosten slechts tussen de €20 en €30 per medewerker per jaar voor een onbeperkt aantal trainingen en gebruik. Voor opleiders gaat het om €10,- per verkochte training. Vergelijk dit maar eens met de kosten die nodig zijn voor het inhuren van een docent, de locatie en alle reiskosten die gemaakt moeten worden!

Een e-learning platform voor uw organisatie?

Enthousiast geworden over de functies en vele voordelen van een e-learning platform? Grote kans dat procademy tijd en geld kan besparen, plus vele goed geschoolde werknemers gaat opleveren! Om dit zelf te ontdekken voor je eigen organisatie, kan je hier gratis een demo of kennismaking aanvragen.