Inwerktraject voor pedagogisch medewerkers met e-learning

E-learning pedagogisch medewerkers                      
            

Steeds meer kindercentra zetten e-learning in om hun pedagogisch medewerkers te trainen. Bijvoorbeeld het inwerktraject kan vaak verbeterd worden. Nieuwe medewerkers zijn met behulp van e-learning sneller en beter ingewerkt. Voordat ze starten maken ze bijvoorbeeld al kennis met het voedingsbeleid, de meldcode, de beroepskindratio, maar ook hoe de ouderapp precies werkt.

          
        

E-learning in het inwerktraject: de voordelen

Waarom zou je e-learning gebruiken voor het inwerken van nieuwe pedagogisch medewerkers? Nu omdat dit vele voordelen heeft. We noemen er drie:
  • Waardevolle start
  • Veel nieuwe medewerkers hebben het gevoel niets bij te dragen de eerste werkdag, week of zelfs maand. Geen fijn gevoel. Met een inwerktraject via e-learning geef je nieuwe pedagogisch medewerkers direct een betekenisvolle agenda bij de start. De medewerker kan bijvoorbeeld ook direct certificaten halen bij het afronden van een training. Dat geeft net weer een beetje extra motivatie!

  • Tijdsbesparing
  • Het lesprogramma maak je van tevoren. Het staat allemaal al gereed in de e-learning software voor nieuwe pedagogische medewerkers. Of dat er nu 1 of 20 zijn. Je kiest zelf welke onderdelen voor wie relevant zijn en zet dit alvast voor ze klaar. Je hebt geen plek, tijdstip of andere middelen meer nodig voor het inwerktraject. En dat scheelt een hoop tijd en geregel.

  • Grotere betrokkenheid
  • E-learning vergroot direct de betrokkenheid en dit zorgt voor minder verloop. Wist je namelijk dat meer dan de helft van de nieuwe medewerkers die voortijdig vertrekt deze beslissing binnen een half jaar neemt? (Bron: onderzoek van het Amerikaanse Brandon Hall Group).

Direct starten met lesstof voor pedagogisch medewerkers

In de Academy2share bibliotheek heeft procademy allerlei standaard lesstof beschikbaar voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. De Academy2share bibliotheek wordt gevuld door trainers uit de sector en kinderopvangorganisaties. Je kan dus ook zelf bijdragen aan deAcademy2share bibliotheek als je dat wil!

Zelf e-learning ontwikkelen voor pedagogische medewerkers?

Naast dat je de Academy2share lesstof kunt gebruiken (en aanpassen) kan je ook zelf e-learning materiaal ontwikkelen. Dus komt er een update van de BKR en wil je de medewerkers daarover informeren? In een handomdraai maak je zelf een e-learning module hierover. Bekijk ook de onderstaande video, of ga naar de pagina over e-learning in de kinderopvang.

Meer weten?

Vraag een vrijblijvende demo aan.