Procademy is
ISO 27001 gecertificeerd

Het beveiligen van persoonsgegevens en bedrijfsgevoelige informatie binnen Procademy heeft onze hoogste prioriteit. Op deze pagina vertellen wij je graag alles over de maatregelen die wij dagelijks nemen om jouw data veilig te beheren.

Beveiliging bij Procademy

We hebben onze veiligheidsprocessen opgesteld volgens de ISO 27001 / ISO 9001 richtlijnen en aangevuld met onze eigen voorzorgsmaatregelen, zodat onze klanten met alle vertrouwen Procademy kunnen gebruiken.

Onze veiligheidsmaatregelen

Dit zijn maatregelen binnen jouw Procademy omgeving

Iedere Procademy omgeving een eigen database

Om te voorkomen dat door een technische fout per ongeluk toch data bij een andere omgeving terecht komt, isoleren wij alle data per omgeving in een eigen database.

Versleuteling van persoonsgegevens

Persoonsgegevens moeten persoonlijk blijven. Daarom versleutelen wij waar mogelijk de persoonsgegevens in onze databases en alle uploads van gebruikers.

ISO 27001 gecertificeerde hosting

De hosting van het Procademy platform is in handen van onze partner Team Blue en is ook ISO 27001 gecertificeerd.

SSL certificaat

Iedere omgeving krijgt de beschikking over een SSL certificaat waarmee alle data tussen gebruiker en server versleuteld is.

IP restrictie voor beheerders

Gebruikers met extra rechten en toegang tot persoonsgegevens, kunnen beschermd worden met een aanvullende IP verificatie bij aanmelden.

Audit- & activiteitenlog

Een Audit- & activiteiten log is in te zien, zodat bepaalde handelingen van admins en gebruikers nagegaan kunnen worden.

Gelaagde rechtenstructuur

Binnen Procademy kunnen eigen rollen worden gemaakt waarbij rechten individueel in- of uitgeschakeld kunnen worden. Iedereen kan één of meerdere rollen hebben. Zo kan worden beperkt dat iemand meer rechten heeft dan noodzakelijk voor het uitoefenen van beheertaken.

Onze operationele maatregelen

Dit zijn maatregelen op de werkvloer

Privacy by design

Bij doorontwikkeling van nieuwe functionaliteit binnen Procademy staat databeveiliging op nummer 1. Betrokken medewerkers zijn getraind om dit bij ieder onderdeel scherp te houden.

Communicatie in getallen

Het uitwisselen van persoonsgegevens in bijvoorbeeld support tickets beperken wij tot het minimum. Daarom communiceren wij zo veel mogelijk met anonieme identifiers (gebruikers ID).

2-FA / IP whitelisting

Procademy beheer accounts van medewerkers van Procademy zijn voorzien van 2FA (2 Factor Authentication) en waar nodig alleen via eigen netwerk (VPN) toegankelijk.

Wachtwoord beheer

Procademy medewerkers werken met versleutelde wachtwoord managers, biometrische toegangscontrole en hardware sleutels. Wachtwoord leeftijd wordt automatisch gemonitord.

Zero downtime automated deployments

Onze infrastructuur is zo ingericht dat releases via een standaardprocedure gevalideerd en uitgevoerd worden en gewoonlijk zonder downtime plaatsvinden

Hoge release interval

Met onze hoge release interval vangen wij snel problemen op en zorgen we dat externe componenten snel bijgewerkt worden met veiligheidspatches.

Beveiligings issue melden

Heb je ondanks onze strenge beveiligingsmaatregelen het vermoeden van er een kwetsbaarheid of beveiligings-issue binnen Procademy? Aarzel dan niet en laat het ons zo snel mogelijk weten via security@procademy.nl zodat wij dit direct tot op de bodem kunnen uitzoeken en waar nodig direct maatregelen kunnen nemen! 

Wees terughoudend met testen

Misbruik de gevonden zwakheid niet door bijvoorbeeld meer data te downloaden dan nodig is om het lek aan te tonen en verander of verwijder zelf geen data.

Deel het vermoeden niet met anderen

De beveiliging van data is voor ons topprioriteit. Door jouw bevindingen niet openbaar te maken, kunnen wij een potentieel beveiligingsincident op tijd verhelpen, voordat kwaadwillenden hiervan misbruik kunnen maken.

Stop met bewerken of tonen van persoonsgegevens

Heb je het gevoel dat er iets niet klopt in de beveiliging? Ga niet verder met het bekijken of bewerken van persoonsgegevens totdat je contact met ons hebt over jouw bevindingen.

Deel in je melding geen onnodige persoonsgegevens moet ons

Geef ons voldoende informatie om jouw bevinding te kunnen reproduceren, maar zorg dat je bij jouw melding geen persoonsgegevens deelt. Maak in een screenshot bijvoorbeeld de persoonsgegevens zwart.

Leen de Procademy 360kit! En maak je eigen virtual tour

LEES MEER
Thomas Bekkers

Casestudy Vakmedianet

“Je kunt morgen een nieuwe e-learning bedenken en door procademy ben je vervolgens binnen no-time ook live” Monique Scholten Projectmanager Business Development Vakmedianet
LEES MEER
Thomas Bekkers

Offline door Corona? Geef de deelnemer een volwaardige online training op afstand

Komen er annuleringen binnen waardoor je bijeenkomsten niet meer (rendabel) doorgaan? Hoe kan je hier pro-actief mee omgaan? Kies voor een online alternatief. Op die manier kan de thuiswerkende deelnemer alsnog je training volgen. Lees meer over de ingrediënten voor een succesvolle en volwaardige training op afstand.
LEES MEER
Thomas Bekkers

Betere toegankelijkheid Procademy (WCAG 2.1)

Dankzij de samenwerking met Stichting Accessibility hebben we in de afgelopen periode weer een aantal verbeteringen doorgevoerd om de toegankelijkheid van Procademy voor mensen met een beperking te vergroten.
LEES MEER
Thomas Bekkers

Online leeromgeving maken: 3 stappen naar succes

Het is zover. Je mag een online leeromgeving maken voor jouw bedrijf. Natuurlijk wil je dat de opleiding een succes wordt. Hoe doe je dat? En waar begin je? Met deze 3 eenvoudige stappen helpen we je graag op weg.
LEES MEER
Thomas Bekkers

Het e-learning platform: kennismaken met online leren

E-learning zit in de lift. Zowel wereldwijd als in Nederland groeit de e-learning markt en maken steeds meer organisaties gebruik van deze manier van opleiden. Gezien de vele voordelen die een e-learning platform organisaties te bieden heeft, is deze groei niet gek. Over deze voordelen van een e-learning platform later in deze blog meer. Allereerst gaan we even terug naar de basis, want wat is een e-learning platform eigenlijk precies?
LEES MEER
Thomas Bekkers

Nieuwsgierig wat e-learning kan betekenen voor jouw organisatie?


Neem vrijblijvend contact met mij op herman@procademy.nl (085 - 401 5001)
of via onderstaand formulier:

Je aanvraag is succesvol verzonden
Er is iets mis gegaan. Probeer opnieuw

Ervaar zelf alle voordelen van procademy

Start je demo