e-learning kraamzorg

e-learning kraamzorg
 

Effectieve e-learning in de kraamzorg

            

In de kraamzorg wordt e-learning volop toegepast voor bijscholing en KCKZ nascholing. Helaas zijn er veel “standaard” e-learning modules in omloop die niet naadloos aansluiten op de praktijk van uw kraamverzorgenden. Met procademy ontwikkelt u zelfstandig interactieve e-learning, die echt aansluiten bij uw kraamverzorgenden.

        

E-learning kraamzorg

Het opleiden en ontwikkelen is ook in de kraamzorg erg belangrijk. De eisen met betrekking tot de zorg worden steeds hoger. Dit in combinatie met de beperkte tijd die de kraamverzorgenden voor scholing beschikbaar (kunnen) hebben is e-learning een nuttig hulpmiddel.

KCKZ punten behalen met e-learning

Het inzetten van e-learning om kraamverzorgenden KCKZ punten te laten behalen is een effectieve manier van scholing. De kraamverzorgenden hoeven dus niet alleen maar externe (tijdsintensieve) scholing te volgen, maar kan ook opgeleid worden met gepersonaliseerde e-learning.

U kunt niet zomaar e-learning aanbieden waarmee KCKZ punten behaald worden, uiteraard is het nodig om hiervoor geaccrediteerd te zijn. Raadpleegt u de KCKZ website voor de accreditatie details. Als u van plan bent om veel trainingen aan te bieden kan het interessant zijn om instellingsaccreditatie te overwegen. De instellingsaccreditatie is dan voordeliger en biedt u de mogelijkheid om zelf scholingen aan te bieden zonder tussenkomst van de Accreditatiecommissie.

Kraamzorg de Waarden start met 650 medewerkers

Kraamzorg de Waarden

1 december 2017: Kraamzorg de Waarden heeft met behulp van procademy zelfstandig twee interactieve e-learning modules voor haar kraamverzorgenden beschikbaar gesteld. Circa zeshonderdvijftig medewerkers volgen nu de diverse e-learning modules.

In combinatie met de verplichte KCKZ trainingen levert dit de kraamverzorgende de nodige KCKZ punten op.

Zorg in Nederland start met 1400 medewerkers1 juli 2018: Zorg in Nederland (De Kraamvogel en ZINkraamzorg) is gestart met het ontwikkelen van KCKZ geaccrediteerde e-learning modules met procademy. Door naast klassikale sessies ook e-learning in te zetten in de nascholing van de kraamverzorgende kan de kwaliteit van de trainingen verhoogd worden. Ook heeft de kraamverzorgende de mogelijkheid om in eigen tijd (en op eigen plaats) de training te volgen.
Maak zelf interactieve oefeningen

U kunt zelfstandig interactieve oefeningen maken die het leerplezier (en rendement) vergroten. Onderstaand ziet u een klein voorbeeld van een interactieve oefening, in totaal kunt u uit meer dan 35 interactieve oefeningen kiezen. Van memory games, interactieve video tot drag-and-drop (onderstaand).Zelf (interactieve) e-learning ontwikkelen voor uw kraamverzorgenden?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om zelfstandig e-learning te ontwikkelen voor uw kraamverzorgenden? Neemt u vrijblijvend contact met ons op door een e-mail te sturen naar herman@procademy.nl of belt u naar 035-8080282.