Waar moet een Plant Trainings-tool aan voldoen?

cloud                     
            

“Veel bedrijven in de (petro)chemische-, food- en procesindustrie worstelen met het beheren en plannen van alle verplichte trainingen en certificeringen. De HSE/HRM-afdeling werkt vaak met uitgebreide excelsheets om alle activiteiten te plannen en de resultaten bij te houden. Het is hierdoor tijdrovend om de auditor van goede rapportages te voorzien.”

          
        
Een online Plant Trainings-tool biedt in het bovenstaande geval uitkomst. Deze oplossing noemen we ook wel een “Learning Management System” of “Elektronische Leeromgeving” maar dan specifiek ontwikkeld voor de industrie.In onze visie bevat een online Plant Trainings-tool in ieder geval de onderstaande functionaliteiten. Wij zullen de benoemde punten kort toelichten.

 • Online overal toegankelijk
 • Een online Plant Trainings-tool biedt u het voordeel dat het overal toegankelijk is. Uw medewerkers hoeven dus niet per se op uw locatie te leren. De enige voorwaarde is dat er een internetverbinding beschikbaar is. Dit maakt wereldwijd inloggen mogelijk, op het moment dat het de medewerker uitkomt. Indien gewenst kan ProCademy de toegang tot de tool beperken tot het bedrijfsnetwerk en actief toegestane IP-adressen.
  Doordat de tool online, “in de cloud”, staat hoeft u daarbij ook geen (dure) software te kopen en te installeren. Uw starttijd is aanzienlijk korter en u hoeft zelf niet een ontwikkeltraject aan te gaan met een ICT-leverancier met alle complexiteiten en kosten van dien.

 • Afgeschermde inlog per medewerker
 • Al uw medewerkers ontvangen strikt vertrouwelijke en persoonlijke inloggegevens. Doordat elke medewerker een eigen account heeft houdt het systeem ook alle trainingsactiviteiten en certificeringen per medewerker bij. Hierdoor kunt u de noodzakelijke kennisborging voor de diverse (ISO) certificeringen beter aantonen.

 • Plannen van opleidingen en praktijktrainingen
 • Door alle opleidingsactiviteiten online te plannen heeft u als beheerder veel meer overzicht. U kunt met ProCademy eenvoudig inplannen per medewerker, afdeling en/of functieniveau. Ook de medewerker ziet na inlog duidelijk wanneer er een bepaalde trainingsactiviteit (voldoende) afgerond moet zijn, dit kan ook een praktijktraining betreffen. Daarbij zorgt het systeem ervoor dat u simpelweg minder fouten kunt maken in de planning.

 • Gebruiksvriendelijke schermen
 • Al uw medewerkers moeten eenvoudig kunnen werken met de Plant Trainings-tool. Zowel hoger- als lager geschoolden dienen prettig van het systeem gebruik te kunnen maken. Het design van de tool moet dus eenvoudig en prettig in gebruik zijn, want hierdoor wordt het gebruik laagdrempelig.

 • Uitgebreide rapportagemogelijkheden
 • De rapportagemogelijkheden zijn belangrijk voor de HSE/QHSE/KAM-verantwoordelijke. Maar ook de HR-verantwoordelijke kan de rapportages gebruiken om inzage te krijgen in het opleidingsniveau van de organisatie. In de zelf samen te stellen rapportages staan onder andere de volgende gegevens: de behaalde trainingen en certificeringen, de geldigheid hiervan, de behaalde competenties, het niveau binnen de skill matrix; dit uiteraard uitgesplitst per medewerker en/of functieniveau en/of afdeling.

 • Automatisch verzonden e-mail als certificeringen vernieuwd moeten worden
 • Een goede Plant Trainings-tool neemt u werk uit handen. Dus zowel de beheerder als de medewerker dient automatisch een e-mail te ontvangen als certificeringen/trainingen dreigen te verlopen.

 • Zelfstandig opleidingen/werkinstructies/examens aanmaken
 • In onze visie moet u volledig zelf kunnen beschikken over al uw opleidingsmateriaal. Daarom moet u onbeperkt trainingen en examens kunnen aanmaken en inplannen, zodat u zelf de controle heeft over al uw trainingsactiviteiten. De content is vaak al aanwezig in de vorm van diverse Word- en PDF-bestanden. U kunt zelf besluiten of u zich hierbij laat ondersteunen door een extern trainingsbureau, of dat u dit zelfstandig opvoert en beheert. ProCademy-klant Elementis Specialties Netherlands waardeert de zelfstandigheid van dit onderdeel in het bijzonder, zie hiervoor de reviewpagina.

 • Geschikt voor tablet/desktop
 • Er zijn veel verschillende tablets, laptops en desktops op de markt. Het is belangrijk dat de Plant Trainings-tool op verschillende “devices” goed functioneert. Zodat u als beheerder of als medewerker niet tegen vervelende fouten (bugs) aanloopt binnen het systeem. Daarbij zou het systeem ook meerdere internetbrowser-versies moeten ondersteunen. In de praktijk zien wij namelijk dat bij veel plants niet de meest recente internetbrowsers worden gebruikt.

 • Transparante kosten
 • Wij vinden het belangrijk om vooraf direct duidelijk te maken wat de kosten zijn. ProCademy is beschikbaar voor €30, €40 of €50,- per medewerker per jaar. Dit is een “all-intarief”, namelijk inclusief hosting, onderhoud, support, het aanmaken van een onbeperkt aantal online opleidingen en toetsen, één gebruikerstraining en diverse handleidingen. Lees meer over onze tarieven.

 • Zeer veilige data-opslag
 • Uw data dient veilig online opgeslagen te worden. Bij voorkeur door gebruik te maken van een volledig (ISO) gecertificeerd datacenter. Daarbij dient de tool regelmatig te worden geüpdatet, zodat deze veilig blijft.

 • Tot slot
 • Naast alle bovenstaande technische functionaliteit die ProCademy biedt, is het ook zeer belangrijk om de uitrol van een online systeem goed te organiseren. Daarom bieden wij één vaste contactpersoon aan die u zowel bijstaat tijdens de implementatie als wanneer u naderhand nog vragen heeft. Want ook online software vraagt om een “warme” menselijke begeleiding zodat het soepel geïmplementeerd wordt. Daarnaast hebben wij diverse materialen beschikbaar om u verder te helpen.