Reviews

Stichting de Kindertelefoon

Merel Luichies

“Zonder procademy was het ons niet gelukt om ons nieuwe ICT systeem zo soepel te installeren.”

Merel Luichies Beleidsmedewerker Stichting de Kindertelefoon

“Procademy is heel toegankelijk. Na een ochtendje instructie konden we direct aan de slag en waren we in staat om zelf andere collega’s te instrueren.Tegelijkertijd is de support van procademy steeds beschikbaar om te helpen. Daardoor voelde het als learning on the job: je begint een opleiding te maken en zodra je vastloopt bel je even voor hulp. Inmiddels weten we vrij goed hoe het werkt en hoeven we dus steeds minder vaak te bellen. De mensen van procademy staan echter nog steeds voor ons klaar en de lijnen zijn kort.”

“Ander pluspunt zijn de vele templates van oefeningen die beschikbaar zijn en makkelijk in te voegen zijn in de opleiding. Je hoeft dus niet zelf na te denken over de vormgeving van een oefening en die vervolgens te bouwen. Als je eenmaal weet welke templates er zijn hoef je alleen maar de goede te kiezen, in te vullen en klaar is kees.”

De volledige referentie lezen? Download de case over de Kindertelefoon.

Download de case van de KindertelefoonKLK Kolb Specialties B.V.

Raymond-Bouwmeester
Raymond Bouwmeester

“Ik ervaar het gebruiksgemak van ProCademy voor zowel de auteurs als de gebruikers als zeer positief”

Raymond Bouwmeester Human Resources Manager

"Het voordeel van ProCademy is dat wij onze medewerkers, en in sommige gevallen ook de contractors, nu veel sneller trainingen kunnen aanbieden. Bovendien kunnen wij de kwalificaties en de competenties van onze mensen goed en efficiënt in het systeem vastleggen. Ook zien leidinggevenden realtime welke trainingen zijn aangeboden of afgewezen, zodat ze de ontwikkeling van hun mensen beter kunnen volgen"

"Wat ik als zeer positief ervaar is dat het gebruiksgemak voor zowel de auteurs als de gebruikers er voor zorgt dat wij in de afgelopen tijd gemiddeld 1 tot 2 modules hebben kunnen publiceren per maand. Daarnaast vallen jullie bij mij op door de wijze waarop jullie meedenken met ons. Dat heeft het voor ons een stuk eenvoudiger gemaakt om de ELO tot een succes te maken."

"KLK Kolb Specialties B.V. ontwikkelde een meerjarenprogramma voor leer activiteiten in het kader van veiligheid en compliance. De medewerkers en contractors maken daarbij deels gebruik van een elektronische leeromgeving."


Vibo Groep

André Bogert
André Bogert

“Mijn klanten maken er graag gebruik van: het levert hen simpelweg een tijdsbesparing op van 2,5 dag per vijf jaar per chauffeur.”

André Bogert Directeur Vibo Groep

“Het mooie is dat de chauffeur nu in zijn eigen tijd 20 van de 35 code 95 nascholingsuren kan behalen. Dit hoeft dus niet meer in het klaslokaal; de theorie doe je thuis en de praktijk op locatie.

Doordat ik als opleider zelf gecertificeerde e-learning modules kan maken kan ik mijn klanten dit voordeel bieden. De modules kan ik zowel in mijn eigen huisstijl aanbieden als in de huisstijl van mijn klant.

Het inplannen van de praktijktrainingen kan nu ook veel efficiënter. Waar we voorheen 7 nascholingsuren per zaterdag konden verzorgen is dat nu 14 nascholingsuren. Deze 14 nascholingsuren zijn haalbaar doordat de 8 theorie uren al voorafgaand aan de praktijktraining is gevolgd door de chauffeur. Vervolgens plannen wij op een zaterdag twee sessies van 3 uur voor de praktijk, dat is prima te doen én scheelt de chauffeur ook weer tijd.

Naast de code 95 nascholing is het ook mogelijk dat mijn klanten eigen interne opleidingen aanmaken. Dat spreekt gewoon aan.”

De Code 95 is verplicht in de Richtlijn vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs. In deze Europese Richtlijn staat wat een chauffeur moet doen om beroepschauffeur te worden én te blijven. De Richtlijn geldt voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken.


Hansa Flex Nederland B.V.

Edwin Bril
Edwin Bril

“ProCademy is een gebruikersvriendelijke en vooral betaalbare oplossing waar we in deze markt echt op zaten te wachten. De auditor liet weten gecharmeerd te zijn van deze oplossing.”

Edwin Bril KAM en Facilitair Manager

Hansa-Flex Nederland B.V., systeemaanbieder op het gebied van hydraulische oplossingen, heeft in ProCademy dé oplossing gevonden voor het certificeren van de servicemonteurs op OHSAS 18001. OHSAS is een internationaal toegepaste Britse normering voor het Arbo managementsysteem.

“Al in de eerste paar maanden heeft ruim 30% van onze servicemonteurs het eerste examen gedaan. Het afleggen van de examens geeft de monteurs het gevoel dat de werkgever iets speciaal voor hen ontwikkeld heeft; ze zijn zich meer bewust van de veiligheid én ervaren het examen als een bewijs van hun kennis.” Het examen wordt online afgenomen en bestaat uit een wisselende selectie van 15-20 vragen uit een totaal van zo’n 100 vragen. “Op deze manier voorkomen we dat antwoorden kunnen worden doorgespeeld,” vertelt Bril. “Ze kunnen natuurlijk alles ter plekke online opzoeken, maar ook dan zijn ze bewust met de materie bezig. Dat hebben we veel liever dan dat ze alleen hoeven te tekenen dat ze de materie begrepen hebben.”

“Esser-emmerik is niet alleen de ontwikkelaar van de tool ProCademy, we hebben in hen bovenal een ontzettend betrokken partner gevonden. Na de training van een dag, kan ik nu zelf de vragen van de examens klaarzetten, aanvullen en aanpassen. Maar zodra het nodig is staan ze voor ons klaar; ze hebben het vermogen om in oplossingen met ons mee te denken. Dit maakt dat hun product maatwerk is en ook blijft,” vertelt Bril. “Deze certificering is dus niet slechts een papieren tijger, maar kunnen we aantonen dat de kennis tussen de oren van onze monteurs zit en dat ze écht veilig werken. De auditor liet weten gecharmeerd te zijn van de oplossing en gaf aan dat wij het hier voorop lopen ten opzichte van de moedermaatschappij in Duitsland. Maar het is ook een pluim voor esser-emmerik, die een gebruikersvriendelijke en vooral betaalbare oplossing hebben ontwikkeld waar we in deze markt echt op zaten te wachten.”

Masseling HRD Experts

Rob-Masseling
Rob Masseling

“Eén van de weinige platforms met de juiste prijs-kwaliteit verhouding”

Rob Masseling Eigenaar Masseling HRD Experts

"Als opleidingskundige volg ik de ontwikkelingen op het gebied van E-learning natuurlijk op de voet. Waar het jaren geleden toch mis ging, is E-Learning weer helemaal terug! Wat we geleerd hebben uit het verleden is dat E-learning in de meeste gevallen niet op zichzelf kan staan. Het blended learning concept (een combinatie van E-learning het fysiek volgen van onderwijs) werd daarmee geboren. Ook de E-learning platforms hebben qua functionaliteit een ware vlucht genomen. Er is van alles te koop en de ene leeromgeving oogt nog mooier dan de andere. En wat je er allemaal mee kunt is ook fantastisch. Maar wat heb je nu echt nodig? Bij welke ELO is de balans tussen prijs en functionaliteit/kwaliteit goed?"

"ProCademy is in mijn beleving een van de weinige platforms met die juiste prijs-kwaliteit verhouding. Wat mij betreft een pluim waard! "Een lonende investering die u gegarandeerd helpt

Met het ProCademy LMS kunt u het (bij)scholen van uw medewerkers flexibeler indelen, met als resultaat winst in productietijd. Zo worden reiskosten niet meer of minder gemaakt.

Met het ProCademy LMS kunt u alle certificeringen binnen uw bedrijf online beheren. Geen ingewikkelde excelsheets meer maar slimme en goed leesbare online rapportage’s en notificatie’s.Meer dan 300 academies actief

Procademy wordt gebruikt door een brede klantengroep en zowel nationaal als internationaal ingezet. Onze klanten zijn bijvoorbeeld actief in de chemie, financiële dienstverlening, handel & industrie, transport, zakelijke dienstverlening en de zorgsector.